Over Meester in de Taal

Graag stel ik me aan je voor: Alieke Bruins, freelance journalist, (online) redacteur en auteur bij tekstbureau Meester in de Taal.

Ik werk sinds 2006 in de journalistiek. Daarvóór werkte ik ruim tien jaar in de advocatuur en als bedrijfsjurist bij achtereenvolgens Pels Rijcken Droogleever Fortuijn in Den Haag, PricewaterhouseCoopers en Landwell Advocaten in Amsterdam (nu Van Doorne), waar ik me bezighield met regulier vreemdelingenrecht, asielrecht en arbeidsrecht.

Na mijn vertrek uit de advocatuur volgde ik de opleiding Journalistiek voor academici aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht en werkte ik bij de Lokale Nieuwsdienst Amsterdam.

In 2006 richtte ik tekstbureau Meester in de Taal op.

Als journalist en redacteur bijt ik me met plezier vast in de meest uiteenlopende onderwerpen. In het bijzonder ben ik geïnteresseerd in recht(spraak), arbeidsmarkt, (jeugd)zorg, onderwijs, duurzaamheid, integratie en immigratie.

Meester in de Taal heeft een uitgebreid netwerk in de journalistiek en juridische wereld en werkt regelmatig samen met verschillende talentvolle illustratoren, vormgevers en fotografen.

Over Meester in de Taal

Graag stel ik me aan je voor: Alieke Bruins, freelance journalist, (online) redacteur en auteur bij tekstbureau Meester in de Taal.

Ik werk sinds 2006 in de journalistiek. Daarvóór werkte ik ruim tien jaar in de advocatuur en als bedrijfsjurist bij achtereenvolgens Pels Rijcken Droogleever Fortuijn in Den Haag, PricewaterhouseCoopers en Landwell Advocaten in Amsterdam (nu Van Doorne), waar ik me bezighield met regulier vreemdelingenrecht, asielrecht en arbeidsrecht.

Na mijn vertrek uit de advocatuur volgde ik de opleiding Journalistiek voor academici aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht en werkte ik bij de Lokale Nieuwsdienst Amsterdam.

In 2006 richtte ik tekstbureau Meester in de Taal op.

Als journalist en redacteur bijt ik me met plezier vast in de meest uiteenlopende onderwerpen. In het bijzonder ben ik geïnteresseerd in recht(spraak), arbeidsmarkt, (jeugd)zorg, onderwijs, duurzaamheid, integratie en immigratie.

Meester in de Taal heeft een uitgebreid netwerk in de journalistiek en juridische wereld en werkt regelmatig samen met verschillende talentvolle illustratoren, vormgevers en fotografen.

Meester in de Taal werkte o.a. al voor…

Meester in de Taal werkte o.a. al voor…